Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Θα τους κατατροπώσουμε στις ευρωεκλογές

Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Θα τους κατατροπώσουμε στις ευρωεκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:37 Δημιουργία 23/04/19, 20:34

Την ανάγκη ώστε οι Έλληνες ψηφοφόροι να στείλουν ένα μήνυμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου ξεκίνησε και επίσημα η καμπάνια του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στα αγγλικά, τόνισε την ανάγκη «να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα», προσθέτοντας πως «θα τους κατατροπώσουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε στη συνέχεια μιλώντας στα ελληνικά πως «πολεμάμε σ' αυτές τις εκλογές για να είμαστε σε θέση να συνεισφέρουμε στο Ευρωπαϊκό Μέλλον, για Ευρώπη με ειλικρινείς ηγέτες, όπως εσύ Μάνφρεντ».

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Γερμανό υποψήφιο του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι πραγματικά ντροπή ο κ. Τσίπρας να εμφανίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδας γιατί είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖ που μας κόστισε 100 δισ. μέσα σε ένα εξάμηνο το 2015».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο στόχο του για μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Μάνφρεντ θα στηρίξει την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα στα οποία δεσμεύτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ η χώρα. Οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να βρεθεί στο τιμόνι της Ευρώπης».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Οι εκλογές θα είναι ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι οι πολίτες στα όσα υπέμειναν τέσσερα χρόνια. Στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό, στη διολίσθηση των θεσμών, στη ν ταπείνωση που ένιωσαν με το ιστορικό σφάλμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Στο μήνα που μεσολαβεί έως τις ευρωεκλογές, η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει χειρότερη. Θα ακουστούν χειρότερα ψέματα. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν, κοιτάμε μπροστά και ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με όλους τους Έλληνες. Γι αυτό και στις ευρωεκλογές θα δηλώσουμε πως θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα. Θα γράψουμε τον πρόλογο για μια νέα εποχή για τη χώρα. Είναι στιγμή ευθύνης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι ψήφος ευθύνης, αξίζουμε καλύτερα μετά από τέσσερα χρόνια. Το αισθάνονται αυτό όλοι οι Έλληνες».

Αν σου άρεσε κάνε