Με Βέμπερ ξεκινάει την προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος

Με Βέμπερ ξεκινάει την προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:32 Δημιουργία 23/04/19, 11:28
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία του για ευρωεκλογές.

Ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης φτάνει σήμερα, Μ. Τρίτη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ και να ξεκινήσει από την ελληνική πρωτεύουσα τον δικό του προεκλογικό μαραθώνιο για την προεδρία της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ ο Βέμπερ θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστηρίξει την θέση του Έλληνα αρχηγού της αντιπολίτευσης για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων της χώρας μας.

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα αυτών ευρωεκλογών οι δυο άνδρες αναμένεται να συμφωνήσουν στην ανάγκη απομόνωσης του λαϊκισμού στην Ευρώπη και στον δραστικό περιορισμό του ευρωσκεπτικισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον ανώτατο Ευρωπαίο αξιωματούχο σε μια κατεξοχήν θετική συγκυρία. Χθες, μία ακόμη δημοσκόπηση τον εμφανίζει να προηγείται έναντι του κ. Τσίπρα με ποσοστό που αγγίζει το 10%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας Pulse (για λογαριασμό του ΣΚΑΪ) η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 22% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται καθαρά και σε ό,τι αφορά τον δείκτη καταλληλότητας για την θέση του πρωθυπουργού (ποσοστό 36% έναντι 26% του κ. Τσίπρα), ενώ και στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί με το εξαιρετικά υψηλό 60%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε χθες σε μία ακόμη πολιτική κίνηση, επαναφέροντας το αίτημά του για άμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές. Σε εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε (τηλεόραση Alpha), αλλά σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα τις κάνει, διότι θέλει να κερδίσει λίγους μήνες εξουσίας ακόμη. Σε ερώτηση για την σκανδαλολογία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «ο κ. Μαρινάκης έκανε μία πολύ σοβαρή καταγγελία» και διερωτήθηκε: «δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον κ. Παππά;».

Ο ίδιος θύμισε, επίσης, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε στηρίξει στις τελευταίες εκλογές την κυρία Δούρου και πρόσθεσε: «Πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Νίκος Πάπας. Ο κ. Τσίπρας τον στηρίζει ή όχι; Ας απαντήσει επιτέλους».

Για τις ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι ζητά την θετική ψήφο των πολιτών, απέρριψε τα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν από μερίδα του τύπου ότι δήθεν ζήτησε την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων και κάλεσε τους Έλληνες να επιλέξουν, ποιος μπορεί να φέρει επενδύσεις στην χώρα, ποιος μπορεί να στηρίξει την μεσαία τάξη και ποιος μπορεί να δημιούργησε νέες δουλειές.

Αν σου άρεσε κάνε