«Γολγοθάς» νομοσχεδίων στη Βουλή μέχρι το Πάσχα

«Γολγοθάς» νομοσχεδίων στη Βουλή μέχρι το Πάσχα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:36 Δημιουργία 11/04/19, 17:30

TAGS

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις των επιχειρήσεων ξεχωρίζει στα νομοθετήματα που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το Πάσχα, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων της εθνικής αντιπροσωπίας που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Ειδικότερα μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχουν ψηφιστεί συνολικά πέντε νομοσχέδια: οι 120 δόσεις, ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η κύρωση της συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (που περιλαμβάνει και επιμέρους ρυθμίσεις) και η μείωση της θητείας για συγκεκριμένες ομάδες.

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως η Βουλή δεν θα κλείσει λόγω ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών, ενώ προέβλεψε πως μετά τα μέσα Ιουνίου θα υπάρχει πυκνή λειτουργία. Γι ΄ αυτό δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί θερινά τμήματα, καθώς πρώτα θα πρέπει να υπάρξει μία εικόνα του όγκου δουλειάς.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα έχει συζητηθεί το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Την επόμενη Παρασκευή, η Ολομέλεια καλείται να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας των βουλευτών, Ανδρέα Λοβέρδου (υπόθεση Novartis), Μάριου Σαλμά (για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων), Παύλου Πολάκη (για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη) και Πάνου Καμμένου (για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη).

Αν σου άρεσε κάνε