Εξετάζεται η άρση ασυλίας του Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Εξετάζεται η άρση ασυλίας του Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:33 Δημιουργία 08/04/19, 19:05

Το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΚΙΝΑΛ) θα εξετάσει η Βουλή, μετά από τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αναμένεται να κατατεθεί ολόκληρη μέχρι το πρωί της Τρίτης στην εθνική αντιπροσωπεία.

Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσεις ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση.

Ωστόσο, πριν προχωρήσει η διαδικασία στην κλήση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου (κι εν συνεχεία, στην άσκηση ποινικής δίωξης), οι εισαγγελείς οφείλουν να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Την ίδια ώρα, στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Αύριο, αναμένεται να κληθούν 20-30 μη πολιτικά πρόσωπα για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αν σου άρεσε κάνε