Με Σκοπιανό και Πετσίτη σφίγγει τον κλοιό στο Μαξίμου η ΝΔ

Με Σκοπιανό και Πετσίτη σφίγγει τον κλοιό στο Μαξίμου η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:59 Δημιουργία 02/04/19, 09:54
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη συμφωνία των Πρεσπών αναδεικνύει η ΝΔ σήμερα – ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη γειτονική μας χώρα.

Η παράδοση της ταυτότητας, της γλώσσας αλλά και η σύγχυση σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα είναι τα ζητήματα, τα οποία θα προβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την υιοθέτηση μίας άκρως επιπόλαιης και επικίνδυνης εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν υιοθετεί τα συνθήματα περί προδοσίας, εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας δεν κέρδισε τίποτε στην διαπραγμάτευση με τον κ. Ζάεφ και τώρα προσπαθεί – χωρίς επιτυχία – να πείσει του Έλληνες για οφέλη που δήθεν αποκόμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στις δημόσιες παρεμβάσεις που θα κάνει το αμέσως προσεχές διάστημα, θα επιμείνει ότι για τη ΝΔ το θέμα της ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ παραμένει έωλο και πως διαθέτει στην φαρέτρα του το «όπλο» του βέτο.

Στο εσωτερικό της ΝΔ όσοι μελετούν τις δημοκοπήσεις, παρατηρούν ότι το Σκοπιανό όχι μόνον δεν «ξεφουσκώνει», όπως ευελπιστούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένει ψηλά στην συνείδηση των πολιτών .

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ συντηρεί το θέμα Πετσίτη, ζητώντας την άμεση κλήση της προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η «γαλάζια» παράταξη εκτιμά ότι η κυρία Ζαϊρη πρέπει να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα, που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου, καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες. Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί, επίσης, να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Σοφία Ζαχαράκη επανέφερε τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση:

-Με ποιά ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;

-Ποιές σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;

-Για ποιο λόγο «ξηλώθηκε» ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;»

«Ο κ. Πετσίτης» -σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη – «πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ήδη από τις αρχές του 2015, και εμφανίζεται από το 2016 να παρέχει και “εξειδικευμένες” υπηρεσίες στον κ. Λαυρεντιάδη, και να εκπροσωπεί τον κολλητό φίλο του κ. Παππά και γκουρού των off-shore εταιρειών κ. Αρτέμη Αρτεμίου. Ο κ. Αρτεμίου από την πλευρά του, αφού συνταξίδεψε με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα δήθεν για να προωθήσουν το εμπόριο ζαρζαβατικών, άρχισε και εκείνος να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να διαχειρίζεται εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Και όλα αυτά… όλως τυχαίως, συνέβαιναν ενώ η κυβέρνηση, επιχειρούσε να απαλλάξει την ELFE (συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη στην οποία εργαζόταν ο κ. Πετσίτης) από χρέη δεκάδων εκατομμυρίων προς τη ΔΕΠΑ».

Αν σου άρεσε κάνε