Αποκάλυψη-«φωτιά» από Ζάεφ: Ο Τσίπρας συμφώνησε σε «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»

Αποκάλυψη-«φωτιά» από Ζάεφ: Ο Τσίπρας συμφώνησε σε «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:27 Δημιουργία 28/03/19, 13:20

Σε μία αποκάλυψη-«φωτιά» όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ λίγο πριν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και ενώ η δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.

Ειδικότερα, ο Ζάεφ σε τηλεμαχία με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Κρίστο Μίτσοσκι, αποκάλυψε ότι συμφώνησε στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν» αλλά, όπως εξήγησε, απορρίφθηκε από την ελληνική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η σχετική συμφωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων Libertas, ο Ζάεφ ανέφερε ότι "το πρόβλημα διαρκούσε για 27 χρόνια". "Αποφασίσαμε (με τον Τσίπρα) να προχωρήσουμε σε συμφωνία. "Μακεδονική γλώσσα" και "μακεδονική ταυτότητα" έγιναν αποδεκτές. Ζήτησαν το erga οmnes (έναντι όλων)… Πιστεύω ότι η λύση είναι καλή και για τις δύο πλευρές. Ήταν επιλογή μας το Βόρεια Μακεδονία, γιατί είμαστε το Βόρειο τμήμα".

Ο Ζάεφ αναφέρθηκε και στο θέμα της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής ταυτότητας" για την οποία είπε ότι "λάμπει στον ΟΗΕ". "Η επιγραφή της "μακεδονικής γλώσσας" και της "μακεδονικής ταυτότητας" λάμπουν στον ΟΗΕ όπου καταχωρίστηκαν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η "μακεδονική γλώσσα" είναι η γλώσσα των "Μακεδόνων" στην Αυστραλία, την Αμερική, στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γερμανία και κανείς δεν την αμφισβητεί" είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε