Κηρύσσει προεκλογική εκστρατεία ο Μητσοτάκης

Κηρύσσει προεκλογική εκστρατεία ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:05 Δημιουργία 27/03/19, 10:39
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την έναρξη -και τυπικά – της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ , αναμένεται να κηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, την οποία έχει συγκαλέσει για αύριο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα θέσει το κόμμα σε εκλογική εγρήγορση θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για μια τριπλή αναμέτρηση, καθώς κάνεις δεν έχει πειστεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα στήσει και εθνικές κάλπες τον προσεχή Μάιο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει, ωστόσο, ότι κι αν ακόμη αυτό δεν συμβεί και ο πρωθυπουργός επιλέξει τελικώς να εξαντλήσει την 4ετια, τοτε οι ευρωεκλογές και η μάχη στις περιφέρειες είναι για το κόμμα του μία εφ'ολης της ύλης αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο ίδιος θα ζητήσει από όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ να στηρίξουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τους υποψήφιους στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν πάρει κομματικό χρίσμα, τονίζοντας ότι αυτές οι αναμετρήσεις έχουν αμιγώς δημοψηφισματικο χαρακτήρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αποκρούσει την θεωρία της «χαλαρής ψήφου», θα σημειώσει ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές αφορά το ίδιο το μέλλον της χώρας και θα επισημάνει ότι η ΝΔ πρέπει να έχει και μεγάλο ποσοστό συνολικά, αλλά και μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά, αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια και για τα κόμματα που δημιουργούνται αυτή την περίοδο στον χώρο της κεντροδεξιάς ή ακόμη και δεξιότερα της ΝΔ (κόμμα Τσιτουρίδη, συνεργασία των κ.κ. Καμμένου-Μπαλτακου, κόμμα Κρανιδιώτη, Κυριάκος Βελοπούλας κ.α.), λέγοντας ότι αποτελούν κινήσεις απελπισίας που επιχειρούν να προσφέρουν σωσίβιο στην βυθιζόμενη δημοσκοπικά και πολιτικά κυβερνηση.

«Δεν θα το καταφέρουν, διότι οι πολίτες γνωρίζουν ότι είναι αναγκαία η πολιτική αλλαγή στην χώρα και αυτό μόνον μια ισχυρή ΝΔ μπορεί να το πέτυχει», θα τονίσει.

Με την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ακόμη να περιγράψει και την ατζέντα, την οποία η ΝΔ θα έχει στην πορεία προς τις κάλπες. Τα βασικά θέματα δεν θα είναι άλλα από το Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά, η οικονομία, η στήριξη των ευπαθών ομάδων όχι μέσα από μια επιδοματική πολιτική, αλλά μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και τέλος η πολιτική ασφάλειας μέσα από το δόγμα «νόμος και τάξη».

Είναι σαφές και από αυτήν την θεματολογία ότι η ΝΔ προσδίδει ελληνοκεντρικά χαρακτηριστικά στην μάχη των ευρωεκλογών και αφήνει πίσω της ζητήματα, που αφορούν αμιγώς την πορεία της ΕΕ, τον ρόλο του ευρωκοινοβουλίου κ.λ.π.

Στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη , ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ευρωλιστας του κόμματος, θα βρεθούν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε ήδη την πρώτη του παρέμβαση ζητώντας από τους πολίτες «να δείξουν την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα παραστεί σε όλες τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αν σου άρεσε κάνε