Στο «μικροσκόπιο» τα βιογραφικά των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο «μικροσκόπιο» τα βιογραφικά των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:09 Δημιουργία 26/03/19, 09:22

Στο «μικροσκόπιο» του κυβερνητικού επιτελείου, το οποίο αδυνατεί να αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα πολιτικές κρίσεις, μπαίνουν τα βιογραφικά των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος έχει «άρωμα» Λοïζου, μετά το σκάνδαλο της περασμένης εβδομάδας, όταν η ίδια αναγκάστηκε σε απόσυρση της υποψηφιότητά της, στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι επί 6,5 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Η υπόθεση ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο εν μέσω μάλιστα μίας άγριας προεκλογικής περιόδου. Τα «πνεύματα» αγρίεψαν και στην Κουμουνδούρου, όπου επικρατεί η εκτίμηση ότι το σκάνδαλο Λοϊζου έπληξε την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, το οποίο καταποντίζεται δημοσκοπικά μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνεπώς, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμή, καθώς εκτιμάται ότι θ ασκηθεί οξεία κριτική όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων για την ευρωλίστα, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με σημαντικό πολιτικό κόστος.

Τα «βλέμματα«, λοιπόν, στρέφονται στην ανακοίνωση 15 ακόμη προσώπων, που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται τελικά να συμμετάσχουν ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, εξαργυρώνοντας την ψήφο του στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, η Έλενα Κουντουρά (αν και είναι πιθανό η ανακοίνωση της υποψηφιότηττάς της να γίνει με το επόμενο τμήμα υποψηφίων), η Μαρία Ρεπούση από την πρωτοβουλία της «Γέφυρας» και ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, που είχε οριστεί επικεφαλής του διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο έχει βολιδοσκοπηθεί γνωστή ερμηνεύτρια, ενώ, αντίθετα, φαίνεται να υποχωρεί το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφιος ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίοι της λίστας θα ανακοινωθούν στις αρχές Απριλίου.




Αν σου άρεσε κάνε