Οι δράσεις της ΔΕΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Οι δράσεις της ΔΕΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 16:15 Δημιουργία 02/06/23, 16:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τις δράσεις της για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, γνωστοποίησε η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΔΕΗ γίνεται λόγος για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 36% το 2022, σε σχέση με το 2019 και υπερδιπλασιασμό (αύξηση 132%) των σταθμών ΑΠΕ που εντάχθηκαν στο Δίκτυο, σε σχέση με το 2020. Παράλληλα, η ΔΕΗ δρομολογεί την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών αυτόνομα, ή με επιχειρηματικές συνεργασίες, στο πλαίσιο της ευθυγράμμισης της εταιρείας με τις αρχές και αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Ο Όμιλος ΔΕΗ έχει εδραιώσει πλέον την ηγετική του θέση στην ενεργειακή μετάβαση με την επιτάχυνση της διαδικασίας απεξάρτησης από τον άνθρακα και τη δυναμική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε μια κρίσιμη περίοδο που συνυπάρχουν οι νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής με τις ενεργειακές προκλήσεις. Παράλληλα, ενισχύει και επενδύει στη βιώσιμη κινητικότητα, προσφέρει στους καταναλωτές νέα πράσινα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, πολλαπλασιάζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και δραστηριοποίησης και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να στηρίζει ενέργειες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη μείωση ρυπογόνων δραστηριοτήτων και την ανάσχεση απώλειας της βιοποικιλότητας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Αν σου άρεσε κάνε