Αμυράς: Καμία ανεμογεννήτρια στις καμένες περιοχές των Γερανείων Ορέων

Αμυράς: Καμία ανεμογεννήτρια στις καμένες περιοχές των Γερανείων Ορέων

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 11:21 Δημιουργία 11/10/22, 11:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Στις καμένες περιοχές των Γερανείων Ορέων, δεν θα εγκατασταθεί ούτε θα χωροθετηθεί καμία ανεμογεννήτρια», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

«Το ότι μία εταιρεία παίρνει βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα στήσει ανεμογεννήτριες», είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης είπε ότι ενώ, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως «ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, πόσω μάλλον να κατασκευαστεί», δόθηκε άδεια εγκατάστασης ανεμογεννήτριας στα καμένα.

«Η περιοχή που κάηκε, κηρύχθηκε αναδασωτέα», υπενθύμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε ότι «δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια εγκατάστασης».

«Δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Έχουν εκδοθεί από τη ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού. Η βεβαίωση παραγωγού δεν έχει καμία σχέση με την άδεια εγκατάστασης. Βεβαιώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον επενδυτή ότι ναι, υπάρχει δίκτυο εκεί και χωρητικότητα. Αυτό είναι», είπε ο κ. Αμυράς. Επισήμανε παράλληλα ότι «η κρίση της ΡΑΕ, σχετικά με τη χωροθέτηση ή μη του έργου, σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την περιβαλλοντική αρχή η οποία είναι αρμόδια για την αδειοδότηση».

Αν σου άρεσε κάνε