Insulate Britain: Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής «μπλόκαρουν» τον αυτοκινητόδρομο M25

Insulate Britain: Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής «μπλόκαρουν» τον αυτοκινητόδρομο M25

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 16:00 Δημιουργία 20/09/21, 15:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής αγνόησαν την κριτική από πολιτικούς και την αστυνομία και πραγματοποίησαν σήμερα εκ νέου εκδήλωση διαμαρτυρίας, προκαλώντας αναστάτωση στην κυκλοφορία σε ώρα αιχμής στον πολυσύχναστο περιφερειακό αυτοκινητόδρομο M25 του Λονδίνου, πράγμα που προκάλεσε μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

Οι ακτιβιστές της Insulate Britain, η οποία ζητά από την βρετανική κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα μονώσει 29 εκατομμύρια σπίτια, απέκλεισαν παράδρομους, χρησιμοποίησαν κόλα για να κολήσουν στον αυτοκινητόδρομο και έρριξαν μπογιά στο οδόστρωμα.

Είναι η τέταρτη δράση αυτού του είδους που πραγματοποιεί η οργάνωση την τελευταία εβδομάδα προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία στον M25. Αυτή απέστειλε επιστολή στην Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων και την αστυνομία χθες, Κυριακή, στην οποία προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία της έως ότου η κυβέρνηση ανταποκριθεί στα αιτήματά της.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες απαράδεκτες και σημείωσε ότι η αστυνομία πρέπει να αναλάβει αποφασιστική δράση.

Οργισμένοι οδηγοί δήλωσαν ότι η δράση αυτή εμποδίζει τον κόσμο να πάει στη δουλειά του και σε ραντεβού σε νοσοκομεία και ότι απομακρύνει το κοινό από τον σκοπό της οργάνωσης.

"Οι διαδηλωτές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν να προκαλούν αναστάτωση", δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Χέρτφορντσιρ Νικ Κόβενι, η οποία προέβη σήμερα σε 29 συλλήψεις.

"Όχι μόνον είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να κλείνει κανείς σκοπίως έναν αυτοκινητόδρομο, αλλά αυτό έχει επιπτώσεις σε χιλιάδες μέλη του κοινού που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις", σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε