Μυτιλήνη: Εγκαίνια της έκθεσης «Κατανοώντας την κλιματική αλλαγή μέσα από το Απολιθωμένο Δάσος»

Μυτιλήνη: Εγκαίνια της έκθεσης «Κατανοώντας την κλιματική αλλαγή μέσα από το Απολιθωμένο Δάσος»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ UPD 15:39 Δημιουργία 12/07/21, 15:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «Κατανοώντας την κλιματική αλλαγή μέσα από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», στο Μουσείο-Κέντρο Ενημέρωσης Messel Pit-Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομίας της Γερμανίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Γερμανίδα υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας, Επιστήμων και Τεχνών του κρατιδίου της Έσσης Dorn, Ιωάννα Κριεμπάρδη, γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη, ο δήμαρχος του Μέσσελ, Andreas Larem και πλήθος κόσμου, οι οποίοι εκφράστηκαν με τα θερμότερα λόγια για την παρουσίαση της έκθεσης και τα μοναδικά εκθέματα του Απολιθωμένου Δάσους που παρουσιάζονται στο γερμανικό κοινό.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ζούρος αναφέρθηκε στα σημαντικά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους, τα είδη των φυτών και ζωών που αποτελούν δείκτες των κλιματική αλλαγών του παρελθόντος. Επίσης, μίλησε για τη συνεργασία των δύο Μουσείων και των δύο Γεωπάρκων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και στις από κοινού δράσεις ανάδειξης και αξιοποίησης των μνημείων της γεωλογικής κληρονομιάς που έχουν αναγνωρισθεί από την UNESCO.

Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση των επισήμων προσκεκλημένων και των επισκεπτών της έκθεσης στον εκθεσιακό χώρο, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εντυπωσιακά φυτικά απολιθώματα από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Η παρουσίαση της έκθεσης του Απολιθωμένου Δάσους στη Γερμανία ήδη από τις πρώτες ημέρες παρουσίασής της καταγράφει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα με επισκέπτες από μεγάλα αστικά κέντρα της Γερμανίας αλλά και επισκέπτες από την υπόλοιπη χώρα και πολλές χώρες του εξωτερικού, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προβολή της Λέσβου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε