Ανοίγει «μέτωπο» και για τις 120 δόσεις

Ανοίγει «μέτωπο» και για τις 120 δόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:20 Δημιουργία 21/03/19, 11:17

Ακόμη ένα «μέτωπο», πέρα από αυτό του νέου νόμου Κατσέλη, φαίνεται να ανοίγει στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Ο λόγος για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία, στην οποία μάλιστα η κυβέρνηση Τσίπρα επιδιώκει να δώσει προεκλογικό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι θεσμοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο, εκφράζοντας ανησυχίες για το πλήγμα, που θα φέρει στην κουλτούρα πληρωμών ασφαλισμένων και φορολογούμενων.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, το Οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται η ρύθμιση για τις φορολογικές οφειλές να έχει σαφείς διαφορές σε σχέση με τη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία και για την ένταξη σε αυτήν να πληρούνται αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή τοποθέτηση του Ντέκλαν Κοστέλο, η Κομισιόν χτυπά «καμπανάκια» και για άλλα «καυτά» ζητήματα: την υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την καθυστέρηση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ενώ το μήνυμα των δανειστών για προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις τονίζεται ξανά και ξανά.

Αν σου άρεσε κάνε