Αισιοδοξία από το ΥΠΟΙΚ για τις τράπεζες, παρά τα μηνύματα των δανειστών

Αισιοδοξία από το ΥΠΟΙΚ για τις τράπεζες, παρά τα μηνύματα των δανειστών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:21 Δημιουργία 08/03/19, 16:05

Ακόμα μια συνάντηση κορυφής για το νέο νόμο που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη για την προστασία της α' κατοικίας καθώς και για τα ζητήματα που άπτονται των ελληνικών τραπεζών σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, από την κυβέρνηση εμφανίστηκαν σαφώς πιο αισιόδοξοι από τους δανειστές, που τις προηγούμενες μέρες εξέφρασαν δυσαρέσκεια για το ζήτημα των τραπεζών, τόσο από την Κομισιόν όσο και από το ΔΝΤ.

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε στο ΑΜΠΕ πως «προχωράμε. Τη στιγμή αυτή έχουμε στο μυαλό μας την προστασία της α' κατοικίας. Μετά την Καθαρά Δευτέρα θα έλθει η τροπολογία, δηλαδή την εβδομάδα που έρχεται».

Ερωτηθείς ο ίδιος για το εάν έχει επέλθει συμφωνία με τους θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του "νόμου Κατσέλη", επεσήμανε ότι «εγώ νομίζω ότι συμφωνήσαμε. Το κρίσιμο θέμα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Εγώ προβλέπω ότι θα περιλαμβάνονται και τα επιχειρηματικά δάνεια, εκτός κι αν έχουμε ανατροπές».

Αν σου άρεσε κάνε