«Μυρίζει» νέα καθυστέρηση της δόσης

«Μυρίζει» νέα καθυστέρηση της δόσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:25 Δημιουργία 07/03/19, 15:36

Μηνύματα επιπλέον καθυστέρησης όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης από τα κέρδη των ομολόγων εκπέμπουν οι Βρυξέλλες λίγο πριν το Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε στο Reuters πως «η Ελλάδα Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τα όσα έχουν συμφωνηθεί στη μεταμνημονιακή αξιολόγηση».

Το πιο σημαντικό από αυτά, κατά τον ίδιο αξιωματούχο, είναι το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη. «Είναι πολλά αυτά που απομένουν να γίνουν και λίγες οι μέρες, αλλά είναι ακόμα εφικτό να αποφασιστεί η εκταμίευση τη Δευτέρα», ανέφερε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πως εάν υπάρχουν «σαφή σημάδια» μέχρι τη Δευτέρα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, αναμένεται να συγκληθεί EuroWorking Group προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη λήψη της τελικής απόφασης στο Eurogroup.

Ακόμα, η ίδια πηγή ανέφερε πως «το πιο πιθανό είναι στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου να μην εγκριθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης από τα κέρδη των ομολόγων (ANFAs ), που παρακρατούν οι κεντρικές τράπεζες των ευρωπαϊκών χωρών στα χαρτοφυλάκια τους.

Ερωτηθείς σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα ενόψει και της προεκλογικής περιόδου, απάντησε ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που κρίνουν τη βιωσιμότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών και ότι μεμονωμένες πολιτικές, όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού αν και μπορεί να αποδειχθεί «επικίνδυνη» για την καταπολέμηση της ανεργίας, δεν θα συζητηθεί στο πλαίσιο της λήψης αποφάσεων για την εκταμίευση της δόσης.

Αν σου άρεσε κάνε