Να μην χαλαρώσει η Ελλάδα, το μήνυμα του ΔΝΤ

Να μην χαλαρώσει η Ελλάδα, το μήνυμα του ΔΝΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:57 Δημιουργία 06/03/19, 19:42

Το προβληματισμό των στελεχών του ΔΝΤ για την εικόνα που παρουσιάζει ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα μετέφεραν από το Ταμείο την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου, που συνήλθε χωρίς την παρουσία της διοικήτριας του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το μήνυμα που στέλνει το Ταμείο στην Αθήνα είναι πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ υπογραμμίστηκε πως οι τράπεζες εξακολουθούν να προβληματίζουν.

Ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν, ανέλυσε τα ρίσκα για το μέλλον της οικονομίας. Επισημάνθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στα δάνεια από το Ταμείο, μετά την Αργεντινή και Ουκρανία, οπότε πρέπει να παρακολουθείται η οικονομία της, όπως και ότι οι τράπεζες είναι μείζον θέμα της διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και του Ταμείου. Έχουν προβλήματα, αλλά λύνονται τα θέματα σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους, επισημάνθηκε ακόμη.

Επιπλέον, στην έκθεση που δόθηκε στα μέλη του ΔΣ του Ταμείου, προβλέπεται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα πέσουν κάτω από 1%. Από 2021 θα συσσωρευθούν προβλήματα ισχυρίζονται τα στελέχη του Ταμείου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Πάντως, σημειώθηκε ότι η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να ξεπληρώσει το Ταμείο, μία απόφαση που αναμένεται να ληφθεί σύντομα.

Σημειώνεται πως η έκθεση για την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα δοθεί στη δημοσιότητα την μεθαύριο, Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Αν σου άρεσε κάνε