Στην «πρέσα» 110.000 επιχειρήσεις για τον κατώτατο μισθό

Στην «πρέσα» 110.000 επιχειρήσεις για τον κατώτατο μισθό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:03 Δημιουργία 13/02/19, 15:00

Η κυβέρνηση θα έχει υπό στενό έλεγχο περίπου 110.000 επιχειρήσεις για το μέτρο της εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου να δηλώσουν στο σύστημα «Εργάνη» την αύξηση στις αμοιβές των εργαζομένων τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υποστούν κυρώσεις, τόνισε. Παράλληλα θα ελεγχθούν οι επιχειρήσεις αυτές για το αν θα καταβάλουν τον νέο κατώτατο, θα μετατρέψουν τις συμβάσεις κλπ.

Σύμφωνα με την ίδια, εντός των επόμενων ημερών επίσης θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπεται αναδρομικά από την 1.1.2019 η μείωση κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών υπέρ της κύριας ασφάλισης για τους μισθωτούς έως 25 ετών. Η ίδια δήλωσε ότι η μείωση αυτή θα γίνει «αυτόματα».

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό όσων μισθωτών το 2012 είχαν εξασφαλίσει επίδομα τριετίας, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι θα προσαυξηθεί και ότι γι’ αυτό το θέμα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση εντός των επόμενων ημερών

Επίσης, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά 16 προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης για ανέργους.

Αν σου άρεσε κάνε