Σε πτωτικό «σπιράλ» το Οικονομικό κλίμα

Σε πτωτικό «σπιράλ» το Οικονομικό κλίμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:06 Δημιουργία 30/01/19, 13:39

Κάτω του 100 και συγκεκριμένα στο 99,6 υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιανουάριο έναντι 100,9 τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, βαρίδι αποτέλεσε ο κλάδος των υπηρεσιών. Αντίθετα, ελαφρά καλύτερα κινήθηκε η βιομηχανία αλλά και ο τομέας των κατασκευών.

Σε καθοδική τροχιά βρέθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ αντίθετα βελτιωμένη, πάντα έναντι του Δεκεμβρίου καταγράφεται η κατάσταση στο χώρο του λιανεμπορίου.

Η τάση ακολουθεί την ευρύτερη πορεία της ευρωζώνης, όπου ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε σε χαμηλό διετίας. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, διολίσθησε στις 106,2 μονάδες από το ελαφρώς αναθεωρημένο σημείο των 107,4 μονάδων του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν η έβδομη συνεχόμενη πτώση και το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρότερη πτώση, στις 106,8 μονάδες, αλλά η πιο απαισιόδοξη διάθεση του λιανικού τομέα έδωσε τον τόνο.

Αν σου άρεσε κάνε