Ρέγκλινγκ: Θα το δούμε... αν η Αθήνα τηρεί τα συμφωνηθέντα

Ρέγκλινγκ: Θα το δούμε... αν η Αθήνα τηρεί τα συμφωνηθέντα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:21 Δημιουργία 18/01/19, 16:54

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την τήρηση συμφωνηθέντων από την κυβέρνηση Τσίπρα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως η συνέπεια της Αθήνας θα φανεί από την αξιολόγηση των εκπροσώπων των θεσμών, που καταφτάνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ανέφερε πως η πιο δύσκολη περίπτωση μεταξύ των πέντε χωρών που υποστηρίχθηκαν ήταν η Ελλάδα, ενώ σημείωσε την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο διάσκεψης εποπτικού χαρακτήρα, θα εξεταστεί εάν τηρούνται οι μεταρρυθμίσεις και οι δεσμεύσεις.

Ο ίδιος περιέγραψε ως στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης στη χώρα.

Είπε επίσης ότι, δεδομένων των μηχανισμών χαμηλών επιτοκίων, θα ελληνικό χρέος θεωρείται «βιώσιμο».

Ο κ. Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το Brexit, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για την Ευρωζώνη.

Ωστόσο, κατά την άποψή του, ακόμη και εάν δεν υπάρξουν άμεσες οικονομικές συνέπειες του Brexit για το ευρώ -το οποίο, όπως επισήμανε, είναι σήμερα ασφαλέστερο από ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια- ο ESM θα επηρεαστεί έμμεσα από τις αναταράξεις που θα προκληθούν στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Αν σου άρεσε κάνε