Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η δίμηνη παράταση στο νόμο Κατσέλη

Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η δίμηνη παράταση στο νόμο Κατσέλη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 08:50 Δημιουργία 20/12/18, 08:48

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου θα κατοχυρωθεί, όπως λένε οι πληροφορίες, η δίμηνη παράταση για το νόμο Κατσέλη, η οποία προωθείται από την κυβέρνηση, τη στιγμή που οι σχετικές συζητήσεις δεν έχουν ακόμη καταλήξει στο νέο νομικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτό προέκυψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ η πρόταση των συναρμοδίων υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το νέο πλαίσιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί εντός τoυ Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα τεθεί επί τάπητος κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές προς το τέλος του ερχόμενου μήνα, όταν οι τελευταίοι θα «ανέβουν» στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως το νέο πλαίσιο περιέγραψε σε γενικές γραμμές προχθές σε παρέμβασή του σε ημερίδα με θέμα «Εθνική στρατηγική για τους αστέγους» ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο νόμος Κατσέλη υπήρξε ανάχωμα στην κρίση διότι προσέφερε δικαστική προστασία και λειτούργησε ως άμυνα στον κίνδυνο του πλειστηριασμού, τονίζοντας ωστόσο, ότι δεν μπορεί να είναι εργαλείο κοινωνικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πέρα από τη συνέχιση της προστασίας αυτής και μάλιστα σε μόνιμη βάση, οφείλουμε να αναπτύξουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη στέγη για να καλύψει το κενό στεγαστικής πολιτικής. Μία πολιτική που να απαντά στο πρόβλημα της στέγης ως δικαίωμα, σε ένα πλαίσιο μόνιμο, ανεξάρτητα από την κρίση και όσο γίνεται πιο καθολική και στοχευμένη για ειδικές ομάδες».

Αν σου άρεσε κάνε