Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Η απόφαση

Μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Η απόφαση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:25 Δημιουργία 19/12/18, 12:20

Το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί ως έκτακτο επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους εννέα νομών της χώρας, αλλά και των δήμων της λεγόμενης «β’ ζώνης», οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ορεινοί.

Η απόφαση για τη διανομή του έκτακτου επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και το ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των περίπου 100.000 δικαιούχων έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι είναι οι περυσινοί δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα εισπράξουν επιπλέον 12,5 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου το οποίο επιδοτείται.

Οι δικαιούχοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών:

Γρεβενών

Δράμας

Έβρου

Ευρυτανίας

Iωαννίνων

Καστοριάς

Κοζάνης

Σερρών

Φλώρινας

Επίσης, το συμπληρωματικό ποσό θα εισπράξουν και οι κάτοικοι των ορεινών δήμων που ανήκουν στους ακόλουθους νομούς της λεγόμενης Β΄ ζώνης: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν 3,125 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο κατοικίας. Υπάρχει ανώτατο πλαφόν 80 τετραγωνικών για τον εργένη και 100 τετραγωνικών για τον παντρεμένο. Άρα η συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση θα κυμανθεί από τα 250 έως τα 312,5 ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε