Νέα «καρφιά» Στουρνάρα: «Όχι» στα λάθη του παρελθόντος

Νέα «καρφιά» Στουρνάρα: «Όχι» στα λάθη του παρελθόντος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:23 Δημιουργία 07/11/18, 17:15

Νέες αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο οικονομικής ιστορίας με τίτλο «The birth of inter-war central banks: building a new monetary order», που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος στην Αθήνα και το οποίο έγινε την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε το χρονικό των δοκιμασιών που πέρασε το κεντρικό τραπεζικό ίδρυμα τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, ώσπου να κατοχυρώσει σταδιακά την ανεξαρτησία του και να αναδειχθεί σε έναν από τους πρωταρχικούς πυλώνες οικονομικής σταθερότητας της χώρας.

«Αυτός ακριβώς ήταν ο ρόλος που κλήθηκε να επιβεβαιώσει στη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, παραμένοντας ανεξάρτητη από πολιτικές ή επιχειρηματικές παρεμβάσεις», ανέφερε στο χαιρετισμό του, τονίζοντας ταυτόχρονα τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν πλέον την Τράπεζα της Ελλάδος με την οικογένεια των άλλων ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε εμμέσως κατά της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος δεν θυμάται το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει» και προσθέτοντας πως «δεν αρκεί να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Χρειαζόμαστε επίσης και όραμα, ώστε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Ταυτόχρονα, έχουμε καθήκον να ενισχύσουμε το δίχτυ ασφαλείας και την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε σε κάθε ενδεχόμενο».

Αν σου άρεσε κάνε