Συντάξεις: Τώρα «παζάρια», κληρώνει στις 19 Νοεμβρίου

Συντάξεις: Τώρα «παζάρια», κληρώνει στις 19 Νοεμβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:17 Δημιουργία 06/11/18, 13:14

«Θολό» παραμένει το τοπίο για το επίμαχο ζήτημα της εφαρμογής του ψηφισμένου μέτρου της περικοπής των συντάξεων, με τα «παζάρια» κυβέρνησης και δανειστών να συνεχίζονται, ενώ οι όποιες εξελίξεις γύρω από το «μέτωπο» μεταφέρονται στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Το χθεσινό συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θεωρήθηκε, ως ένα πρώτο κρας τεστ για τις προθέσεις των Ευρωπαίων θεσμών όσον αφορά τον «κόφτη» στις συντάξεις, τον απόηχο των ενστάσεων των Βρυξελλών περί της ύπαρξης δημοσιονομικού κενού, όπως διαμηνύει η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και εν μέσω έντονου προβληματισμού των δανειστών για την «κόπωση» που παρατηρείται στα έσοδα.

Μάλιστα, την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί φέρονται να δυσανασχετούν και με την πολιτική παροχολογίας που ασκεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εν μέσω άτυπης παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Σήμερα, πηγή της Κομισιόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την αισιοδοξία για την εξεύρεση της χρυσής τομής στο θέμα των συντάξεων.

Ο ίδιος παράγοντας, ωστόσο, επεσήμανε ότι «τίποτα ακόμα δεν έχει κλειδώσει. Είναι σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου θα βρεθεί η χρυσή τομή, που θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνημένων αλλά και την τήρηση των συνθηκών του θερμοκηπίου με σκοπό την ενίσχυση αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στον όρο «θερμοκήπιο», εξηγούν ότι πρόκειται για την περίοδο έως το 203, κατά την οποία η χώρα καταβάλλει χαμηλές πληρωμές για το χρέος.

Διευκρίνισαν, πάντως, πως τον τελικό λόγο τον έχει το Eurogroup.

Αν σου άρεσε κάνε