Στη Βουλή το σχέδιο για την ανάπτυξη του Θριασίου

Στη Βουλή το σχέδιο για την ανάπτυξη του Θριασίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:12 Δημιουργία 09/10/18, 20:09

Η κυβέρνηση κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή τη σύμβαση για το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου, η οποία έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο είναι η Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ - Goldair.

Εφόσον εγκριθεί, ο συνολικός φάκελος του έργου θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τελική γνωμοδότηση και μετέπειτα, θα εκκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Ε/Κ πρέπει να έχει τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του 2019, δηλαδή σε πέντε μήνες από σήμερα, κάτι που φαντάζει απίθανο και υπάρχει ο κίνδυνος να ζητηθεί να επιστραφούν από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΤΕπ και στο Ταμείο Συνοχής της ΕΕ το ποσό των 225 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο «η υποχρέωση λειτουργίας μέχρι τον Μάρτιο του 2019 απορρέει από την 19.7.2017 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής C (2017) 5027 final αλλά και τις δανειακές υποχρεώσεις της ελληνικής Δημοκρατίας έναντι των δανειστών. Η δε αθέτησή της θα σήμαινε την επιστροφή από την ελληνική δημοκρατία στην ΕΤΕπ και στο Ταμείο Συνοχής της ΕΕ του ποσού των 225 εκατ. ευρώ περίπου».

Αν σου άρεσε κάνε