Ρέγκλινγκ για συντάξεις: Η Αθήνα έχει δεσμευτεί για τις περικοπές

Ρέγκλινγκ για συντάξεις: Η Αθήνα έχει δεσμευτεί για τις περικοπές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:23 Δημιουργία 02/10/18, 12:45

Τη δέσμευση της κυβέρνησης Τσίπρα όσον αφορά στην εφαρμογή του «κόφτη» σε συντάξεις και αφορολόγητο επικαλείται ο Κλάους Ρέγκλινγκ, απαντώντας στην ερώτηση, εάν φοβάται πως η Αθήνα θα αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις.

«Έχουν υποσχεθεί αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Για να προχωρήσει η Αθήνα σε αλλαγές στις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί, πρέπει πρώτα να έχει διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», επισημαίνει ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraf.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός φέτος είναι ελαφρώς καλύτερος από ό,τι αναμενόταν.

«Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αλλάξουν τις πολιτικές τους, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Δεν έχουν αποδεσμευθεί ακόμη 100%», συνεχίζει ο Ρέγκλινγκ.

Ερωτηθείς, αν οι συζητήσεις με θεσμούς απαιτούνται «επειδή η Ολλανδία θέλει πίσω τα χρήματά της», ο ίδιος απαντά: «όχι, ο ESM θέλει τα χρήματά του πίσω».

«Όσο αποπληρωνόμαστε, δεν υπάρχει κόστος για τον Ολλανδό φορολογούμενο, δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα σεντ από τα χρήματα των Ολλανδών φορολογούμενων για τα ελληνικά πακέτα στήριξης», σημειώνει.

Αν σου άρεσε κάνε