Ο Τσίπρας «πουλάει» Ελλάδα στους Αμερικανούς επενδυτές

Ο Τσίπρας «πουλάει» Ελλάδα στους Αμερικανούς επενδυτές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:19 Δημιουργία 07/09/18, 19:34

Με τους υπευθύνους των αμερικανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων που έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη φετινή ΔΕΘ που έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο γραφείο του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Σημειώνεται πως στις συναντήσεις συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο έχει γνωστοποιήσει ότι θα υπάρχουν 62 εταιρίες και φορείς από τις ΗΠΑ που θα συμμετάσχουν ενεργά στην Έκθεση. Ξεχωρίζουν οι:Microsoft,Facebook, Google, Intel, HP, Oracle.

Ακόμα, υπάρχουν ακόμα εταιρίες από τους κλάδους των τροφίμων, της φαρμακοβιομηχανίας, του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ενέργειας.

Η συνάντηση με τον Ρος

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στη ΔΕΘ και υπουργό Εμπορίου του Τραμπ, Γουίλμπουρ Ρος.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι χαίρεται που επέστρεψε στην Ελλάδα. «Είναι μεγάλη χαρά που βλέπω την κατάσταση να γυρίζει και την οικονομία να βελτιώνεται. Βλέπω ότι υπάρχει ένα πολύ θετικό μομεντουμ για την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η συμμετοχή των αμερικανικών εταιρειών στη ΔΕΘ και το ότι οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα υπογραμμίζει τη μεγάλη σπουδαιότητα και τους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών.

Είναι ένα σημαντικό μήνυμα συμβολικό, αλλά και οικονομικό, τόνισε ο πρωθυπουργός και στάθηκε στη μεγάλη προοπτική που υπάρχει για τη συνεργασία εταιρειών αλλά και τις επενδύσεις.

«Έρχεστε σε μια εποχή που η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε