Κερέ: Οι αγορές είναι πιο σκληρές από τους θεσμούς

Κερέ: Οι αγορές είναι πιο σκληρές από τους θεσμούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:24 Δημιουργία 05/09/18, 11:04

Σαφές μήνυμα ότι οι αγορές θα είναι πιο σκληρός κριτής από τους θεσμούς στέλνει στην Αθήνα ο Μπερνουά Κερέ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Όπως τονίζει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής γης ΕΚΤ, «ο διάλογος της Ελλάδας με τις αγορές και τους επενδυτές δεν θα είναι πιο εύκολος από αυτόν με τους Θεσμούς».

Μάλιστα, ο Κερέ τονίζει ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η αποφυγή των υπαναχωρήσεων είναι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Eurogroup ήταν ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή του μεσοπρόθεσμα, αλλά παραμένουν κίνδυνοι μακροπρόθεσμα.

Ακόμη, θέτει θέμα βελτίωσης της διακυβέρνησης των τραπεζών, καλώντας την κυβέρνηση να απόσχει από πρακτικές επηρεασμού των πιστωτικών τους αποφάσεων, ενώ σημειώνει ότι παρά την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους θέσης, η ποιότητα κεφαλαίων τους είναι χαμηλή εξαιτίας των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων.

Για το ζήτημα της μείωσης ή μη των συντάξεων, ο Κερέ τονίζει ότι για την ΕΚΤ πρωταρχική σημασία έχει η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με μέτρα φιλικά προς την ανάπτυξη και κάνει ειδική αναφορά στην άμεση φορολογία.

Αν σου άρεσε κάνε