Προϋπολογισμένα όλα τα μέτρα για τους πληγέντες, είπε η Αχτσιόγλου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:05 Δημιουργία 26/07/18, 21:02

Η κυβέρνηση σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση υλικών ζημιών τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της την Πέμπτη στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι απολύτως προϋπολογισμένα και εντός ορίων προϋπολογισμού.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «τα μέτρα αφορούν όλους όσους επλήγησαν, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τις οικογένειες».

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, εφάπαξ ή και μεγαλύτερης διάρκειας, ειδικά μέτρα για τις οικογένειες και τους συγγενείς των θανόντων, επίσης μέτρα φορολογικής και ασφαλιστικής ελάφρυνσης, μέτρα χρηματοδότησης και αποκατάστασης ιδιωτικών περιουσιών αλλά και των δημόσιων υποδομών.

«Για τις οικογένειες των θυμάτων θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ στον σύζυγο ή στον πλησιέστερο συγγενή του θανόντα, 1000 ευρώ το μήνα στα παιδιά που έχασαν κάποιο γονιό έως την ενηλικίωση τους ή έως το 24 έτος της ηλικίας τους εφόσον σπουδάζουν.

Για τους συνταξιούχους στις περιοχές που επλήγησαν, είπε, πως θα πιστωθούν δύο επιπλέον συντάξεις και αύριο Παρασκευή, νωρίτερα κατ' εξαίρεση, θα καταβληθεί η σύνταξη του Αυγούστου σε όλους τους συνταξιούχους», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα σύνολο ασφαλιστικών ελαφρύνσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Καταρχάς θα κεφαλαιοποιηθούν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές έως το τέλος Ιουνίου, επίσης αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων εφόσον βρίσκονταν σε ρύθμιση ή των δόσεων εκκαθάρισης για 6 μήνες αρχής γενομένης από 1η Ιουλίου του 2018», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε