Λίγες οι εκκρεμότητες πριν από το Eurogroup, λένε από την κυβέρνηση

Λίγες οι εκκρεμότητες πριν από το Eurogroup, λένε από την κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 19:04 Δημιουργία 18/06/18, 18:59

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών που έχουν τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια και των δανειστών η οποία έγινε στο υπουργείο Οικονομικών για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η συζήτηση «πήγε πολύ καλά», καθώς «απομένουν δύο - τρία ζητήματα τεχνικής φύσεως».

Πρόκειται για προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα», όπως οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και η μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου του ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής.

Η κυβερνητική πηγή, πάντως, διαβεβαίωσε ότι τα παραπάνω δεν πρόκειται να εμποδίσουν την υποβολή της «έκθεσης συμμόρφωσης» των θεσμών στο προσεχές Eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξέλιξη η οποία θα προλειάνει το έδαφος για την τυπική ολοκλήρωση της δ' αξιολόγησης.

Έτσι, όπως όλα προμηνύουν, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εγκρίνουν την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος, η οποία εκτιμάται σε 10 έως 12 δισ. ευρώ και η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλάρι ασφαλείας» για τη μετα-μνημονιακή εποχή.

Από ελληνικής πλευράς, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το «παρών» έδωσε, επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, όπως επίσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Αν σου άρεσε κάνε