«Όχι» σε γραμμή στήριξης, «ναι» σε ταμειακό απόθεμα από τον Δραγασάκη

«Όχι» σε γραμμή στήριξης, «ναι» σε ταμειακό απόθεμα από τον Δραγασάκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:12 Δημιουργία 04/06/18, 20:08

Μήνυμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εξέπεμψε ο Γιάννης Δραγασάκης τη Δευτέρας, κατά τη συνάντηση εργασίας με τους πρεσβευτές των κρατών – μελών της Ε.Ε. στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα κινείται με μεθοδικότητα και ταχύτητα, ώστε στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου να πιστοποιηθεί και η τυπική ολοκλήρωση της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος».

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε πως «η ελληνική πλευρά, έχοντας υλοποιήσει στο ακέραιο τις δικές της δεσμεύσεις, αναμένει από τους Θεσμούς να υλοποιήσουν και εκείνοι τα βήματα που υπολείπονται, από την πλευρά τους».

Αναφερόμενος στις «υποχρεώσεις» των Ευρωπαίων, υπενθύμισε ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ελάφρυνσης του χρέους, οι οποίες θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του, θα δημιουργούν συνθήκες προβλεψιμότητας και θα επιτρέπουν στην Ελλάδα να δανείζεται απρόσκοπτα από τις αγορές.

Ειδική μνεία έκανε και στη μεταμνημονιακή εποχή, καθιστώντας σαφή την ανάγκη προσδιορισμού των όρων της περιόδους αυτή. «Εκείνο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι συνθήκες που να επιβεβαιώνουν ότι η χώρα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα» τόνισε, ενδεικτικά.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της οικονομίας, ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας που πλέον είναι εδραιωμένη, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα ενταθεί. «Μάλιστα, τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του ΑΕΠ τόσο σε επίπεδο τριμήνων όσο και σε επίπεδο έτους, επαληθεύουν αυτήν την προοπτική» έσπευσε να προσθέσει.

Σχετικά με το ενδεχόμενο της λήψης προληπτικής γραμμής στήριξης, ξεκαθάρισε ότι «ούτε ζητήσαμε, ούτε μας προτάθηκε» μια τέτοια λύση. Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ μιας ασπίδας προστασίας, μέσω ενός «ταμειακού μαξιλαριού», το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά ως «απόθεμα ασφαλείας» για τα επόμενα χρόνια.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Αν σου άρεσε κάνε