ΕΣΕΕ: Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις του λιανεμπορίου το Μάρτιο

ΕΣΕΕ: Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις του λιανεμπορίου το Μάρτιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:14 Δημιουργία 01/06/18, 17:09

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις στο κλάδο του λιανικού εμπορίου για το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έκθεση του ινστιτούτου της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν αξιοσημείωτη ετήσια άνοδο, ενώ θετικά έκλεισε και το α’ τρίμηνο του έτους.

Ιδιαιτέρως αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα και από το ισοζύγιο αγαθών, καθώς η υποχώρηση του ελλείμματος οφείλεται τόσο στην αύξηση των εξαγωγών όσο και στην υποχώρηση των εισαγωγών.

Σύμφωνα με το ΙΝΕΜΥ, η ικανοποίηση της συγκεκριμένης παραμέτρου συνιστά αναγκαία συνθήκη για την αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων και την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής.

Στον αντίποδα, βέβαια, προβληματισμός εγείρεται από τη στασιμότητα του ποσοστού ανεργίας και την ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των απασχολουμένων.

Ωστόσο, τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» υποδηλώνουν ότι τον Απρίλιο σημειώθηκε αντιστροφή των αρνητικών τάσεων, με επικράτηση των προσλήψεων έναντι των αποχωρήσεων-απολύσεων αλλά και υπερίσχυση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης έναντι των μερικών ή εκ περιτροπής.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, παρατηρήθηκε νέα άνοδος στις καταθέσεις, γεγονός το οποίο αντανακλά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα.

Αν σου άρεσε κάνε