Ευρωζώνη: Σταθερός ο δανεισμός σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Ευρωζώνη: Σταθερός ο δανεισμός σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις τον Απρίλιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:14 Δημιουργία 29/05/18, 12:11

Σταθερός παρέμεινε ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της ευρωζώνης τον Απρίλιο, ενώ ανέκαμψε και ένας ευρύτερος δείκτης χρήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

Ο δανεισμός σε μη χρηματοπιστωτικούς ομίλους αυξήθηκε κατά 3,3% τον Απρίλιο ενώ ο δανεισμός στα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 2,9%, ποσοστά αμετάβλητα και τα δύο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει η ΕΚΤ στο μηνιαίο της report.

Με την αγορά σχεδόν 2,5 τρισ. ευρώ ομολόγων στα τρία τελευταία χρόνια, η ΕΚΤ έχει εργαστεί για να μειώσει το κόστος δανεισμού και να ξεκινήσει η χορήγηση δανείων, με την ελπίδα να αναζωπυρωθεί η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός.

Η αύξηση του δανεισμού, αν και έχει αυξηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του προηγουμένου έτους, φαίνεται ότι φέτος εξασθενεί, και διαμορφώνεται αρκετά χαμηλότερα από το προ κρίσης επίπεδο και υποδηλώνοντας ότι ο τραπεζικός κλάδος κάθε άλλο παρά υγιής είναι.

Επίσης, ο δείκτης Μ3 (προσφοράς χρήματος), σημείωσε άνοδο στο 3,9% από το 3,7% του Μαρτίου, αντίστοιχα με τις προσδοκίες για 3,9%, παραμένοντας χαμηλότερα του 4,2% του Φεβρουαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε