Κυβερνητική παραδοχή για «σφαγή» των συντάξεων το 2019

Κυβερνητική παραδοχή για «σφαγή» των συντάξεων το 2019

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:25 Δημιουργία 17/05/18, 14:07

Στα... «τάρταρα» στέλνουν στην κυβέρνηση το αφήγημα της «επαναδιαπραγμάτευσης των ψηφισμένων μέτρων» μετά το θερμό Αύγουστο. Χρειάστηκε να γίνουν μόλις τα πρώτα ραντεβού με την αφρόκρεμα των δανειστών, ώστε στο ΥΠΟΙΚ να δηλώσουν συμμόρφωση με τα συμφωνηθέντα.

Κυβερνητική πηγή αν κι απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επίσπευσης της μείωσης του αφορολόγητου το 2019, κατόπιν των σημερινών συναντήσεων της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών στο Χίλτον, ωστόσο σημείωσε πως οι περικοπές στις συντάξεις, όπως αυτές έχουν ψηφιστεί, θα τηρηθούν, θα εφαρμοστούν κανονικά.

Παράλληλα, ο ίδιος παράγοντας προανήγγειλε την κατάθεση του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ως μέρος ενός πολυνομοσχεδίου για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων της 4ης αξιολόγησης στις αρχές Ιουνίου.

Το μεσοπρόθεσμο θα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης στην περιοχή του 2-2,1% για φέτος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι στόχοι του προϋπολογισμού επιτυγχάνονται, συνεπώς, όπως είπε, το ζήτημα που τίθεται, είναι ποια θα είναι η υπέρβαση.

Τόνισε, πάντως, πως δεν αναμένεται μεγάλη δημοσιονομική υπέρβαση για το 2019, διευκρινίζοντας ότι η υπέρβαση έχει σχέση με τη μελλοντική δυνατότητα για μείωση φόρων ή για στοχευμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες.

Η πηγή του ΥΠΟΙΚ Ανέφερε ακόμη ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το φετινό πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ από 2,9% προηγουμένως.

«Θα έχουμε SLA μην έχετε καμία αμφιβολία», ήταν η εκτίμησή του για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

Αν σου άρεσε κάνε