moscovisi-papadimoulis-foroi

Διευκρινίσεις Κομισιόν για φοροδιαφυγή - φοροαποφυγή ψηφιακών εταιριών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 03/05/18, 09:50

Η δεύτερη πρόταση αναφέρεται«σε μια σύσταση προς τα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τις συμβάσεις για αποφυγή της διπλής φορολογίας που έχουν συνάψει με περιοχές δικαιοδοσίας εκτός ΕΕ σύμφωνα με την πρόταση οδηγίας, προκειμένου να επεκταθεί η ολοκληρωμένη λύση σε διεθνές επίπεδο».

Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος το φλέγον ζήτημα των διαφυγόντων εσόδων από τα κρατικά ταμεία, έθιγε το ζήτημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγήςτων ψηφιακών εταιριών, και ρωτούσε την Επιτροπή «πώς και πότε σκοπεύει να διατυπώσει συνολική στρατηγική σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα» καθώς και «με ποιον τρόπο θα περιλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον αναγκαίο διάλογο».

Σημαντικό στοιχείο της ολοκληρωμένης στρατηγικής θα είναι «η ενσωμάτωση των διατάξεων που προβλέπονται στην πρόταση οδηγίας, ως μέρος των συνεχιζόμενων συζητήσεων με το Συμβούλιο» απαντά ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «η γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις νέες αυτές προτάσεις θα ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης» καθώς και ότι «οι τροποποιήσεις που προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκθέσεις για την κοινή βάση φορολογίας εταιρειών και την ΚΕΒΦΕ αποτελούν μια καλή βάση για περαιτέρω εργασίες».]]>

Αν σου άρεσε κάνε