Ευχάριστη έκπληξη από τα αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America

Ευχάριστη έκπληξη από τα αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:07 Δημιουργία 18/07/23, 15:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Καλύτερα των αρχικών εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Bank of America σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα πέτυχε κέρδη 0,88 δολαρίων ανά μετοχή έναντι 0,73 δολαρίων πέρυσι, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών περί 0,84 δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 11% και ανήλθαν σε 25,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση περί 24,98 δισ. δολαρίων.

Ώθηση στα τριμηνιαία μεγέθη της Bank of America έδωσαν τα έσοδα από τον τομέα σταθερού εισοδήματος, τα οποία διευρύνθηκαν κατά 18% και «πέταξαν» στα 2,8 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τόκους, ταυτόχρονα, ανήλθαν σε 14,1 δισ. δολάρια, οριακά κάτω των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 6%.

Ο τομέας της έκδοσης μετοχών κατάφερε να διπλασιάσει τα έσοδα στα 287 εκατ. δολάρια, ενώ ο τομέας έκδοσης χρέους είδε τα έσοδα να περιορίζονται κατά 9,4% στα 600 εκατ. δολάρια.

«Όλες οι δραστηριότητες παρουσίασαν καλές επιδόσεις. Είδαμε βελτίωση στο μερίδιο αγοράς, ιδίως στις πωλήσεις, στο trading και στην επενδυτική τραπεζική» επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπράιαν Μόινιχαν.

Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου ήρθαν σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες δοκιμάστηκαν από την κατάρρευση της First Republic Bank και των υπόλοιπων περιφερειακών ιδρυμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μεγέθη δημοσίευσαν και οι JP Morgan – Citigroup – Wells Fargo, οι οποίες πέτυχαν κερδοφορία υψηλότερη των εκτιμήσεων, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουν τους στόχους για το σύνολο του 2023.

Αν σου άρεσε κάνε