Μέλος της Fed ζητεί νέες αυξήσεις επιτοκίων

Μέλος της Fed ζητεί νέες αυξήσεις επιτοκίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 18:58 Δημιουργία 06/07/23, 18:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Υπέρ των επιπλέον αυξήσεων του βασικού επιτοκίου της Fed τον Ιούλιο και αργότερα για να επιβραδυνθεί περισσότερο η πορεία του πληθωρισμού, τάχθηκε η πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν.

«Θα ήταν απόλυτα σκόπιμο να αυξήσουμε τον στόχο για το βασικό επιτόκιο στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαμε τους τελευταίους μήνες και τη διπλή εντολή της Fed», είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον μπορεί να δικαιολογεί να προσπεράσουμε μία συνεδρίαση και να κινηθούμε πιο σταδιακά».

Η Λόρι Λόγκαν επεσήμανε ότι οι προβλέψεις που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση της FOMC έδειξαν ότι τα δύο τρίτα των μελών της αναμένουν τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

«Παραμένω πολύ ανήσυχη για το αν ο πληθωρισμός θα επανέλθει στο στόχο με βιώσιμο τρόπο και έγκαιρα», είπε, προσθέτοντας ότι «οι συνεχιζόμενες προοπτικές ότι ο πληθωρισμός θα κινείται πάνω από τον στόχο και η ισχυρότερη από το αναμενόμενο αγορά εργασίας κάνουν αναγκαία μία πιο περιοριστική νομισματική πολιτική».

Αν σου άρεσε κάνε