Οι μικρομεσαίοι στο επίκεντρο της συνάντησης Σκρέκα με αντιπροσωπεία του ΕΕΑ

Οι μικρομεσαίοι στο επίκεντρο της συνάντησης Σκρέκα με αντιπροσωπεία του ΕΕΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:48 Δημιουργία 04/07/23, 15:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ρύθμιση των συσσωρευμένων οφειλών των μικρομεσαίων, η υπαγωγή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα και η αντιμετώπιση της ακρίβειας ήταν τα θέματα γύρω από τα οποία περιστράφηκε η συζήτηση που είχε σήμερα, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «ο κ. Σκρέκας εμφανίστηκε ανοιχτός να ξαναδεί το ζήτημα των υφιστάμενων ρυθμίσεων για την εξόφληση οφειλών προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση με στόχο την υπαγωγή περισσότερων οφειλετών στις ρυθμίσεις, ενώ ίδια πρόθεση εκδήλωσε και για το θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Συμφωνήθηκε να αποσταλούν όλα τα αιτήματα του Επιμελητηρίου, για την ενίσχυση του επιχειρείν, στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Μετά την συνάντηση ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε: «Κάναμε μία ουσιαστική πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και του εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας για την κατάσταση του επιχειρείν, της εικόνα της αγοράς και την πορεία της οικονομίας. Υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν άμεσης βελτίωσης αν η Πολιτεία θέλει πράγματι να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Για εμάς είναι κομβικά θέματα η ρύθμιση οφειλών, η υπαγωγή των μικρομεσαίων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς, δεσμεύθηκε ότι θα δει τα αιτήματα μας και θα υπάρξει νέα επικοινωνία».

Αν σου άρεσε κάνε