Το ΔΝΤ συστήνει στις κεντρικές τράπεζες να επιμείνουν στις αυξήσεις επιτοκίων

Το ΔΝΤ συστήνει στις κεντρικές τράπεζες να επιμείνουν στις αυξήσεις επιτοκίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 22:59 Δημιουργία 08/06/23, 22:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να παραμείνουν στο μονοπάτι της σφιχτής νομισματικής πολιτικής με στόχο την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων κάλεσε τη Fed και τις έτερες μεγάλες κεντρικές τράπεζες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Εάν ο πληθωρισμός αποδειχτεί ακόμη πιο επίμονος από ότι αναμένεται, τότε η Fed θα πρέπει να ωθήσει τα επιτόκια ακόμη πιο ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα» τόνισε η εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζούλι Κόζακ, επισημαίνοντας πως, αν και ο πληθωρισμός παρουσιάζει τάση υποχώρησης, παραμένει ένα πιεστικό πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία.

«Η σύσταση μας προς τη Fed παραμένει η ίδια, να παραμείνει στο ίδιο μονοπάτι της νομισματικής πολιτικής, ώστε να διασφαλίσει διαρκή πτώση του πληθωρισμού και να βεβαιωθεί ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες παραμένουν ισορροπημένες» εξήγησε.

Το ίδιο αφορά και τις έτερες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, τις οποίες η κυρία Κόζακ κάλεσε να μείνουν σε εγρήγορση για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

«Βλέπουμε προκλήσεις μεσοπρόθεσμα για την παγκόσμια οικονομία και αυτό απαιτεί την λήψη μέτρων από τώρα. Θεωρούμε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να παραμείνουν στο μονοπάτι της νομισματικής σύσφιγξης ώστε να μειώσουν αποφασιστικά τον πληθωρισμό» σχολίασε.

Το ΔΝΤ πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη νέα έκθεση του, World Economic Outlook, με στοιχεία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και του πληθωρισμού, στις 25 Ιουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε