Έμμεση παρότρυνση Γκεοργκίεβα στη Fed για νέες αυξήσεις επιτοκίων

Έμμεση παρότρυνση Γκεοργκίεβα στη Fed για νέες αυξήσεις επιτοκίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:48 Δημιουργία 05/06/23, 15:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένει ακόμη αρκετές τράπεζες να περιορίσουν τον δανεισμό σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να αναγκάσει την Fed να αλλάξει πορεία σχετικά με τον κύκλο της νομισματικής σύσφιγξης.

«Δεν βλέπουμε ακόμη σημαντική επιβράδυνση στον δανεισμό. Υπάρχουν κάποιοι, αλλά όχι στην κλίμακα που θα οδηγούσαν στην αλλαγή πλεύσης της Fed», είπε χαρακτηριστικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας στο CNBC.

Η FED σε έκθεση των τραπεζών τον Μάιο προειδοποίησε ότι οι δανειστές ανησυχούν για τις μελλοντικές συνθήκες, καθώς τα προβλήματα στα μεσαίου μεγέθους χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ υποχρέωσαν τις τράπεζες να αυστηροποιήσουν τα πρότυπα δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αξιωματούχοι της Fed αναμένουν τα προβλήματα να συνεχιστούν το επόμενο έτος λόγω των μειωμένων προβλέψεων για την ανάπτυξη και των ανησυχιών για εκροές καταθέσεων και της μειωμένης ανοχής στον κίνδυνο.

«Θα πρέπει να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον. Επομένως, πρέπει να δίνουμε προσοχή στις τάσεις και να είμαστε ευέλικτοι, να προσαρμοζόμαστε εάν αλλάξουν οι τάσεις» σημείωσε η Γκεοργκίεβα.

Αν σου άρεσε κάνε