Καφούνης: «Χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις με σταθερή και σοβαρή διακυβέρνηση»

Καφούνης: «Χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις με σταθερή και σοβαρή διακυβέρνηση»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:13 Δημιουργία 22/05/23, 20:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη δική του ερμηνεία για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου έδωσε με δήλωσή του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Καφούνη, «χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις με σταθερή και σοβαρή διακυβέρνηση, χωρίς αιφνιδιασμούς, ώστε να μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός».

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της πρωτεύουσας έχει ως εξής:

«Έστω και διαμέσου δεύτερης κάλπης, το μήνυμα της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας είναι ξεκάθαρο: χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις με σταθερή και σοβαρή διακυβέρνηση, χωρίς αιφνιδιασμούς, ώστε να μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Απαιτείται η κατάργηση του μνημονιακού τέλους επιτηδεύματος, η περαιτέρω μείωση των εισφορών, η βελτίωση της χρηματοδοτικής ροής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Τέλος, η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης αλλά και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος παιδείας, που θα μαθαίνει στα νέα παιδιά δεξιότητες που έχει ανάγκη η σύγχρονη πραγματικότητα, αποτελούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Το εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας και με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και πραγματική στήριξη από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, θα μπορέσει να έχει μια δυναμική ανάπτυξη ώστε να συνεισφέρει στη δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας».

Αν σου άρεσε κάνε