Χοντρό παιχνίδι με τα CDS της Credit Suisse και πιστωτικό γεγονός στον ορίζοντα

Χοντρό παιχνίδι με τα CDS της Credit Suisse και πιστωτικό γεγονός στον ορίζοντα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 20:28 Δημιουργία 11/05/23, 12:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η τιμή των ασφαλίστρων για τον κίνδυνο μη αποπληρωμής ομολόγων ΑΤ1 της Credit Suisse, εκτινάχθηκε κατά 0,85% καθώς τα αγοράζουν hedge funds που θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αθέτηση πληρωμών της ελβετικής τράπεζας για τίτλους αξίας 17 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της εξαγοράς της από την UBS και την ενεργοποίησή τους.

Hedge funds, όπως το FourSixThree Capital and το Diameter Capital Partners, αγοράζουν σωρηδόν CDS για τα ομόλογα χαμηλής εξασφάλισης της Credit Suisse, τα περιβόητα ΑΤ1 πιστεύοντας ότι η μη αποπληρωμή τους θα οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός και επομένως θα αποζημιωθούν, αναφέρει το Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η νομική εταιρεία Kramer Levin βοηθά στην κατεύθυνση να κηρυχθεί πιστωτικό γεγονός, .

Η διαδικασία κήρυξης πιστωτικού γεγονότος

Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των CDS μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της CS από την UBS, με τις τιμές τους να κάνουν άλμα 85 μονάδων βάσης στις 360 μ.β.

Η διαδικασία για την κήρυξη πιστωτικού γεγονότος προβλέπει την υποβολή σχετικού αιτήματος από τους ενδιαφερόμενους -που πιστεύουν ότι η μη αποπληρωμή των ομολόγων παραβίασε τους όρους έκδοσής τους– στην Επιτροπή Πιστωτικών Παραγώγων (Credit Derivatives Determinations Committee).

Οι traders της JPMorgan συζήτησαν με πελάτες τους για την πιθανότητα να υπάρξει πιστωτικό γεγονός, προκαλώντας κάποιες συναλλαγές σε CDS αυτή την εβδομάδα.

Πολλοί αγοραστές των ομολόγων ΑΤ1 της CS έχουν προχωρήσει σε αγωγές κατά της απόφασης να κουρευτούν πλήρως, ενώ οι ελβετικές ρυθμιστικές Αρχές υποστήριξαν ότι η κίνηση αυτή ήταν δικαιολογημένη καθώς η συμφωνία διάσωσης της ελβετικής τράπεζας περιλάμβανε κρατική στήριξη.

Αν σου άρεσε κάνε