Αισιόδοξη δήλωση Κορκίδη για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Αισιόδοξη δήλωση Κορκίδη για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:27 Δημιουργία 27/04/23, 14:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, από το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρει αρχικά τα εξής: «Αίσθημα αισιοδοξίας, αλλά, κυρίως, αίσθημα ασφάλειας για τον κόσμο του επιχειρείν ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει ανοδικά τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς και το επενδυτικό περιβάλλον θα διευρυνθεί περαιτέρω, δημιούργησε η στοιχειοθέτηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, το οποίο παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια ο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, επισημαίνει:

«Και οι πέντε άξονες του προγράμματος, όπως περιεγράφηκαν, δεν αφήνουν περιθώρια παρανοήσεων για τη δυναμική που θέλει να προσδώσει το πλαίσιο δράσεων που έχουν θετικό πρόσημο για τον κοινωνικό και επιχειρηματικό ιστό. Δράσεις λελογισμένες και, κυρίως, κοστολογημένες, απαλλαγμένες από τον κίνδυνο επιστροφής στην μνημονιακή περίοδο και τις "μαύρες σελίδες της οικονομίας", που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Στην τετραετία της διακυβέρνησης, παρά τη μεταναστευτική, την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου, ενώ καταδείχθηκε η συνέπεια λόγων και έργων. Με τη μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και την στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με την αύξηση των μισθών σε σύνδεση με την παραγωγικότητα, δόθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τα στοιχεία άλλωστε του ρυθμού ανάπτυξης, της αύξησης των επενδύσεων, της μείωσης της ανεργίας και της υλοποίησης εμβληματικών έργων είναι η επιβεβαίωση του απολογισμού μιας κυβέρνησης, που, μετά από πολλά χρόνια, εξάντλησε την τετραετία αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος. Η παραγωγική, η κοινωνική, η πράσινη και ψηφιακή, η δίκαιη και η ισχυρή Ελλάδα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, είναι η Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε να ζήσουμε στο μέλλον. Η "διπλή ευκαιρία" για να προχωρήσουμε σταθερά και τολμηρά με προοπτική και προκοπή είναι μπροστά μας».

Αν σου άρεσε κάνε