Μελίνα Τραυλού: «Η ελληνική ναυτιλία είναι η υπεροπλία της Ευρώπης»

Μελίνα Τραυλού: «Η ελληνική ναυτιλία είναι η υπεροπλία της Ευρώπης»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:51 Δημιουργία 26/04/23, 15:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το εμβληματικό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που τελεί υπό την αιγίδα της της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου τις φετινές εργασίες του.

H κυρία Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, εκπροσωπώντας θεσμικά τον ηγετικό κλάδο της εθνικής οικονομίας, την ελληνική ναυτιλία, σημείωσε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση:

«Ένα στα τέσσερα πλοία είναι ελληνικό. Η ελληνική ναυτιλία είναι η υπεροπλία της Ευρώπης. Είναι εθνικός, οικονομικός εταίρος. Τροφοδότης δισεκατομμυρίων ευρώ ναυτιλιακού συναλλάγματος, εργοδότης εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων άμεσης και έμμεσης εργασίας και σταθερός επενδυτής και σε άλλους κλάδους της εθνικής μας οικονομίας. Αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, ταυτισμένο με την εθνική υπερηφάνεια. Η εθνική ευεργεσία και η κοινωνική αλληλεγγύη προς την πατρίδα, προς την Ελληνίδα και τον Έλληνα πολίτη, είναι συνεπής, αθόρυβη, ευρύτατη. Η ναυτοσύνη μας είναι η ιστορία μας. Η νέα τάξη πραγμάτων έχει μία καινούρια πρόκληση, μία νέα φιλοσοφία. Αυτή, όπου το «επιχειρείν» και το «ευ-ζην» συνυπάρχουν. Αυτή, όπου το κέντρο είναι ο άνθρωπος. Αυτή, όπου το «εγώ» υποχωρεί και παίρνει την θέση του και πάλι το «εμείς». Η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει βιώσιμο άνθρωπο. Ας επανατοποθετήσουμε το «ευ ζην» στο επίκεντρο της ανάπτυξης και των νέων δεδομένων. Η προστασία της ανθρώπινης αξίας και συνύπαρξης είναι η πρόκληση, αλλά και η μόνη λύση. Το μέλλον μας, το μέλλον του ανθρώπου, είναι μόνον ο ίδιος ο άνθρωπος. Είμαστε εμείς!».

Αν σου άρεσε κάνε