Σήμα για νέα αύξηση επιτοκίων τον Μάιο από τη Fed

Σήμα για νέα αύξηση επιτοκίων τον Μάιο από τη Fed

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:58 Δημιουργία 07/04/23, 16:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η οικονομία των ΗΠΑ συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 3,5%, στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Fed σε νέα αύξηση των επιτοκίων τον Μάιο.

Οι θέσεις μισθωτής απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 236.000 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 326.000 θέσεις απασχόλησης από 311.000 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.

Η επιβράδυνση των προσλήψεων αντανακλά εν μέρει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Μάρτιο σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους μήνες.

Αύξηση των μισθών 4,2%

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,5% από 3,6%, ενώ το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε 0,3% μετά την άνοδο 0,2% τον Φεβρουάριο.

Οι μισθοί αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 4,2% έναντι 4,6% τον Φεβρουάριο.

Οι αξιωματούχοι της Fed θα αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου για να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο που είχαν οι πολλαπλές αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας το τελευταίο 12μηνο.

Οι αγορές κλίνουν προς το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της στις 2/3 Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε