Κικίλιας: «Από τα υπερπλεονάσματα του τουρισμού στηρίχθηκαν και άλλοι τομείς της Οικονομίας»

Κικίλιας: «Από τα υπερπλεονάσματα του τουρισμού στηρίχθηκαν και άλλοι τομείς της Οικονομίας»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 04/04/23, 10:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας και το 2023, εμφανίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη τηλεόραση του Mega ανέφερε ότι «οι δημοφιλείς προορισμοί είναι σχεδόν full booking ακόμα και από τον Απρίλιο, με τη σεζόν να φαίνεται ότι θα επεκταθεί μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα και τους επαγγελματίες του κλάδου να εκτιμούν ότι το 2023 θα είναι 10% - 20% πάνω από το 2022 που ήταν μια εξαιρετική χρονιά».

Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που φέρνουν τον τουρισμό στην πρώτη θέση αξιολόγησης των πολιτών όσον αφορά τις υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης, ο υπουργός σημείωσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ο ελληνικός τουρισμός οδηγεί την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, δίνει θέσεις εργασίας και αδιαμεσολάβητα έσοδα στην ελληνική κοινωνία, και κυρίως στα χαμηλά και μεσαία και στρώματα που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «από τα υπερπλεονάσματα του τουρισμού το 2022 -και το ίδιο θα συμβεί και το 2023- στηρίχθηκαν και άλλοι τομείς, όπως η ενέργεια, λόγω των επιπτώσεων που έφεραν οι πολλαπλές κρίσεις που έπληξαν την Ευρώπη».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε, επίσης, ότι φέτος αναμένεται σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό από τις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας που ήταν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. «Οι πτήσεις από Πεκίνο και Σανγκάη που έχουν ήδη ξεκινήσει θα ενταθούν τον επόμενο διάστημα. Ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας, με τον οποίο είχα την τιμή να συναντηθώ χθες, μου επιβεβαίωσε αυτή την εικόνα και του ζήτησα να έχουμε επιπλέον πτήσεις και off season, καθώς οι Κινέζοι ταξιδεύουν όλο τον χρόνο και θέλουν διαφορετικές διακοπές. Ομοίως, ισχυρές τουριστικές ροές αναμένουμε από την Αυστραλία - όπου ο ΕΟΤ άνοιξε νέο γραφείο στη Μελβούρνη - αλλά και από τον Καναδά απ' όπου οι απευθείας πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος" θα είναι καθημερινές. Ταυτόχρονα, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί ταξιδιώτες που θα έρθουν με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ θα ενισχύσουν σημαντικά τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Αν σου άρεσε κάνε