BofA και UBS περιμένουν κορύφωση των επιτοκίων της Fed τον Μάιο

BofA και UBS περιμένουν κορύφωση των επιτοκίων της Fed τον Μάιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:04 Δημιουργία 23/03/23, 15:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Bank of America και η UBS περιόρισαν τις προβλέψεις τους για το τελικό επιτόκιο, από τη στιγμή που η Fed αφήνει να εννοηθεί ότι θα πατήσει φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το επιτόκιο αναφοράς της Fed διαμορφώνεται πλέον στο 4,75-5% μετά την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη.

Πριν από την ανακοίνωση της Fed αναλυτές είχαν επισημάνει το ενδεχόμενο μιας παύσης στις αυξήσεις μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, καθώς και την εξαγορά της προβληματικής ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.

Η BofA και η UBS δεν αναμένουν πλέον αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο και βλέπουν το επιτόκιο της Fed να κορυφώνεται τον Μάιο στο 5-5,25% και στο 5,25-5,5%, αντίστοιχα.

Η Goldman Sachs, η οποία ανέμενε ότι η Fed θα κάνει παύση την Τετάρτη, διατήρησε την πρόβλεψή της για το τελικό επιτόκιο στο εύρος 5,25-5,5%, αλλά τώρα βλέπει τα επιτόκια να κορυφώνονται τον Ιούνιο αντί για τον Ιούλιο.

Η τραπεζική κρίση μπορεί να προκαλέσει πιστωτική κρίση με «σημαντικές» επιπτώσεις στην οικονομία, η οποία θα μπορούσε να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο φέτος απ' ό,τι θεωρούταν προηγουμένως, δήλωσαν αξιωματούχοι της Fed.

Οι αγορές χρήματος, οι οποίες είχαν τιμολογήσει ένα τελικό επιτόκιο κοντά στο 6% έως τον Σεπτέμβριο, βλέπουν τώρα το επιτόκιο να κορυφώνεται στο 4,9% έως τον Μάιο.

Αν σου άρεσε κάνε