Σταϊκούρας: «Στα 242,8 εκατ. ευρώ το ποσό που έχει καταβληθεί για το επίδομα θέρμανσης»

Σταϊκούρας: «Στα 242,8 εκατ. ευρώ το ποσό που έχει καταβληθεί για το επίδομα θέρμανσης»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 21:33 Δημιουργία 23/02/23, 21:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα ποσά που θα καταβληθούν στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης αναφέρθηκε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε αρχικά πως «το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε χθες, 22 Φεβρουαρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 54,8 εκατ. ευρώ σε 404.157 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης», για να σημειώσει στη συνέχεια ότι «το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, μέχρι σήμερα, για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022-2023 φθάνει τα 242,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα καταβολή έως τις 28 Απριλίου».

Ο υπουργός Οικονομικών στη δήλωσή του καταλήγει ως εξής: «Την τρέχουσα περίοδο, το επίδομα θέρμανσης, μετά την αύξηση του χορηγούμενου ποσού και της περιμέτρου των δικαιούχων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου. Παράλληλα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένο για τους καταναλωτές, χάρη στην επιδότηση στην αντλία, η οποία συνεχίζεται έως τις 31 Μαρτίου 2023 και ανέρχεται στα 12 λεπτά ανά λίτρο (15 λεπτά, με ΦΠΑ).

Αν σου άρεσε κάνε