Το μίνι ράλι του πετρελαίου φέρνει νέες αυξήσεις στα καύσιμα

Το μίνι ράλι του πετρελαίου φέρνει νέες αυξήσεις στα καύσιμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 22:32 Δημιουργία 26/01/23, 22:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα 87,60 δολάρια το βαρέλι, βρέθηκε σήμερα η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, με τις εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για συνέχιση του μίνι ράλι που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 10 ημέρες και καταγράφει αθροιστικά κέρδη περίπου 15%.

Την ίδια στιγμή ανάλογη είναι η τάση και στα πρατήρια με τις τιμές των καυσίμων να συνεχίζουν και σήμερα την ανοδική πορεία και να έχουν αθροιστική άνοδο το τελευταίο 10ήμερο που υπερβαίνει τα 10 λεπτά το λίτρο, εξανεμίζοντας στο σύνολό της την μείωση της τιμής που είχε παρατηρηθεί στην πρώτο εβδομάδα του 2023.

Παράγοντες της ελληνικής αγοράς σημειώνουν ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα οι διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού» καταγράφουν άνοδο. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, οι δικές τους εκτιμήσεις είναι σε διεθνές επίπεδο θα συνεχιστεί η άνοδος μέχρι το σημείο που θα βρεθεί η ισορροπία.

Μοναδικό αντίβαρο, αλλά όχι τόσο ικανό ώστε να φρενάρει την άνοδο είναι η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο που παραμένει με θετικό πρόσημο υπέρ του ευρωπαϊκού νομίσματος, αλλά με όχι τόσο ισχυρή ορμή ώστε να συγκρατήσει την άνοδο των τιμών. Υπενθυμίζεται ότι το ευρώ βρίσκεται κοντά στην περιοχή του 1,09 στην ισοτιμία του με το δολάριο.

Οι εκτιμήσεις πάντως είναι ότι σύντομα στην Περιφέρεια οι τιμές για την βενζίνη βρίσκονται ή θα βρεθούν στην περιοχή των 2 ευρώ το λίτρο.

Αναφορικά με το diesel κίνησης αυτό σε μέσα επίπεδα στην Αττική είναι στα 1,751 ευρώ, με άνοδο περίπου 7 λεπτά το λίτρο. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νέα άνοδο και με βάση τα σημερινά δεδομένα θα είναι της τάξεως των 5 λεπτών το λίτρο και θα υπερβεί τα 1,8 ευρώ το λίτρο.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και εκεί υπάρχουν ανατιμήσεις και πλέον η μέση τιμή για την Αττική προσεγγίζει τα 1,3 ευρώ το λίτρο.

Αν σου άρεσε κάνε