Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ: «Όσο έχεις τους δεξιούς στην εξουσία οι φόροι πέφτουν»

Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ: «Όσο έχεις τους δεξιούς στην εξουσία οι φόροι πέφτουν»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:32 Δημιουργία 29/12/22, 14:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ατυχή χαρακτήρισε τη σύγκριση της Ελλάδας με την Ισπανία, αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επίσκεψής του σε καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ, για το καλάθι του νοικοκυριού δήλωσε: «Η σύγκριση με την Ισπανία είναι ατυχής και να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει γιατί δεν τον συμφέρει. Ο κύριος Σάντσεθ με τους Podemos είχαν την εξαιρετική τύχη να κληρονομήσουν από την κυβέρνηση της δεξιάς στην Ισπανία, 4% και 10% ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα. Το 4% το έκαναν 0%, το 10% το έκαναν 5%. Εμείς είχαμε την εξαιρετική ατυχία να έχουμε παραλάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ 24% και 13% ΦΠΑ. 'Αρα, όπως καταλαβαίνετε η δημοσιονομική επίπτωση ενός μέτρου από το 24% στο 10% ή από το 24% στο 0% είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι από το 4% στο 0%.

Ας είχαμε και εμείς για πάντα τη δεξιά στην εξουσία να έχουμε 0% ΦΠΑ, είναι η σωστή απάντηση. Όσο έχεις τους δεξιούς οι φόροι πέφτουν, όπως μειώσαμε το ΦΠΑ, όπως μειώσαμε το φόρο εισοδήματος, όπως μειώσαμε το φόρο στο μέρισμα, όπως μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης.

Δεν θα μας κουνιέται ο ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ. Πείτε του κυρίου Τσίπρα, "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί". Είσαι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχεις φορολογήσει ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει και ό,τι αναπνέει και μιλάς στον Μητσοτάκη που έχει μειώσει 25 φόρους και τον ΦΠΑ. Έλεος».

Αν σου άρεσε κάνε