Έρχεται αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης

Έρχεται αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:49 Δημιουργία 30/11/22, 11:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Λήγει σήμερα η νέα παράταση στην έκπτωση του πετρελαίου, που είχαν δώσει τα δύο διυλιστήρια, κρατώντας την τιμή αγοράς κοντά στα 1,20 ευρώ/λίτρο.

Σε περίπτωση που δεν ανακοινωθεί νέα παράταση από τα διυλιστήρια, από αύριο το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται με αυξημένη τιμή έως και 7,5 λεπτά ανά λίτρο, την ώρα που η κακοκαιρία «Ariel» σαρώνει μεγάλο τμήμα της χώρας και τα πρώτα χιόνια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους

Θυμίζουμε ότι η HELLENiQ ENERGY είχε παρατείνει έως σήμερα 30 Νοεμβρίου 2022 την έκπτωση των 60 ευρώ ανά κυβικό (ή ανά λίτρο, 6 λεπτά προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) στις εταιρίες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Στην παράταση της έκπτωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε προχωρήσει και η Motor Oil, μέσω των εμπορικών εταιριών του ομίλου (AVIN, Shell, Cyclon), οι οποίες είχαν διατηρήσει την ανταγωνιστική τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης όπως ίσχυε από την έναρξη της διάθεσης του προϊόντος στην αγορά.

Χθες Τρίτη, η μέση πανελλαδική τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ήταν στα 1,183 ευρώ /λίτρο.

Αν σου άρεσε κάνε